Jõulupüha söömaaeg- õnnistus või karistus?
Aga, see kõik ei pea nii olema! Õpi oma keha kuulama! Märka, kuidas ta reageerib ja ära lase asjadel minna nii kaugele, et ta peaks hakkama raskustunde, kõhuvalu või mõne häirega märku andma, et temast ja tema soovidest on hoolimatult üle sõidetud.
See ei tähenda, et ei võiks nautida mõnusat söömaaega koos pereliikmetega, vaid lihtsalt teha seda teadlikumalt ja teha targemaid valikuid.
Pühadeaeg ei pea olema ohjeldamatu söömisorgia, mis kehade jaoks on kui ilmselge karistus, kuid mille eest või mille pärast? Söömine võib olla ülim nauding ja teha seda koos lähedastega on väga mõnus, kuid seda saab teha kehale palju sõbralikumalt ja kergemal moel ning samas ka ilma süütundeta.
Kui Sa oled kõigesööja ja tahad jätkuvalt kõike süüa, siis lihtsalt pole vaja süüa nii palju korraga liiga lühikese aja jooksul. Siiski, võin omast kogemusest öelda, et vähemalt minu jaoks on veelgi lihtsam teha otsus mõnda toiduainet üldse mitte süüa ja valida ainult need toidugrupid, mis mu kehale meeldivad, on kerged, ei tekita raskustunnet ja seedivad kiiresti. Minu jaoks näiteks ei sobi see, et võtan väikese tüki mingit sõltuvust tekitavalt maitsvat poetoodangut (sest seal ongi sees isutekitavaid lisaaineid), sest siis tahaks ikkagi natuke ju veel. Aga kui ma teen teadliku otsuse, et ma sööngi ainult tervislikest koostisosadest maiustusi, ei ole mul mitte mingisugust kiusatust oma kehale liiga teha. Aga see on minu isiklik valik. Sina vaata, tunneta ja otsusta, kuidas Sinu keha paremini toimib ja mis on Sinu kehale ja ka hingele parim valik.
Liigne tarbimine on niikuinii ühiskonnas laialt levinud, aga oleks ju mõistlik ikkagi oma keha austada ja teda selle liigtarbimise survega mitte koormata. Kui oma keha tundma õppida ja hingega kooskõlas hakata valima toitu nii, et see oleks ühteaegu tervislik, aga ka maitsev, siis keha on tänulik ja annab Sulle vastu elujõu ja kerge olemise.
Siiski, peaaegu sama tähtis, mis on söögi koostis, on ka meeleolu, millega meil toit alla läheb. Kui meie sees on kergus, rõõmus meel ja harmoonia, siis läheb kõik palju kergemini kehast läbi. Kerge hingeenergia ja positiivne sisemine häälestus on see, mis aitab kehal kõiki protsesse kergelt ja lihtsalt ära teha. Samuti on oluline see, millise energia pealt toit valmib. Kui söögi valmistamise protsessile lisandub armastuse sagedus, mis on lähedase inimese (või iseenda) käte poolt valmistatud roa sees, on ka toidu sööja täidetud kõrgema sageduse ja parema tundega.
Pildil on datlipallid, mida valmistasin hiljuti ühe väikese kogunemise jaoks. Ei sisalda piima, muna, suhkrut ega gluteeni ja võimalik teha ka rasvavabalt (tegin kahe veidi erineva retsepti järgi). Lihtne, tervislik ja maitsev ning üsna kiiresti saab magusa vajadus rahuldatud.
Pühadeaeg ei pea olema ohjeldamatu söömisorgia, mis kehade jaoks on kui ilmselge karistus, kuid mille eest või mille pärast? Söömine võib olla ülim nauding ja teha seda koos lähedastega on väga mõnus, kuid seda saab teha kehale palju sõbralikumalt ja kergemal moel ning samas ka ilma süütundeta.
Kui Sa oled kõigesööja ja tahad jätkuvalt kõike süüa, siis lihtsalt pole vaja süüa nii palju korraga liiga lühikese aja jooksul. Siiski, võin omast kogemusest öelda, et vähemalt minu jaoks on veelgi lihtsam teha otsus mõnda toiduainet üldse mitte süüa ja valida ainult need toidugrupid, mis mu kehale meeldivad, on kerged, ei tekita raskustunnet ja seedivad kiiresti. Minu jaoks näiteks ei sobi see, et võtan väikese tüki mingit sõltuvust tekitavalt maitsvat poetoodangut (sest seal ongi sees isutekitavaid lisaaineid), sest siis tahaks ikkagi natuke ju veel. Aga kui ma teen teadliku otsuse, et ma sööngi ainult tervislikest koostisosadest maiustusi, ei ole mul mitte mingisugust kiusatust oma kehale liiga teha. Aga see on minu isiklik valik. Sina vaata, tunneta ja otsusta, kuidas Sinu keha paremini toimib ja mis on Sinu kehale ja ka hingele parim valik.
Liigne tarbimine on niikuinii ühiskonnas laialt levinud, aga oleks ju mõistlik ikkagi oma keha austada ja teda selle liigtarbimise survega mitte koormata. Kui oma keha tundma õppida ja hingega kooskõlas hakata valima toitu nii, et see oleks ühteaegu tervislik, aga ka maitsev, siis keha on tänulik ja annab Sulle vastu elujõu ja kerge olemise.
Siiski, peaaegu sama tähtis, mis on söögi koostis, on ka meeleolu, millega meil toit alla läheb. Kui meie sees on kergus, rõõmus meel ja harmoonia, siis läheb kõik palju kergemini kehast läbi. Kerge hingeenergia ja positiivne sisemine häälestus on see, mis aitab kehal kõiki protsesse kergelt ja lihtsalt ära teha. Samuti on oluline see, millise energia pealt toit valmib. Kui söögi valmistamise protsessile lisandub armastuse sagedus, mis on lähedase inimese (või iseenda) käte poolt valmistatud roa sees, on ka toidu sööja täidetud kõrgema sageduse ja parema tundega.
- Rõõmsat meelt, rahu ja armastust südamesse ning teadlikke valikuid jõululauale !
Pildil on datlipallid, mida valmistasin hiljuti ühe väikese kogunemise jaoks. Ei sisalda piima, muna, suhkrut ega gluteeni ja võimalik teha ka rasvavabalt (tegin kahe veidi erineva retsepti järgi). Lihtne, tervislik ja maitsev ning üsna kiiresti saab magusa vajadus rahuldatud.